Menu

About the new David Geffen Hall

The revitalization of David Geffen Hall is centered around a deep focus on welcoming audiences, both new and existing, to the Lincoln Center campus at large. From the light and inviting Welcome Center and Lobby, to the airy and open Grand Promenade, and the innovative Sidewalk Studio—allowing passersby to catch a glimpse of performances from outside the building—the public spaces welcome all visitors to engage and enjoy throughout the day. A restaurant, patrons lounge, and music box will also be part of the grand reopening. The public spaces of David Geffen Hall are designed by Tod Williams Billie Tsien Architects.

Home to the New York Philharmonic, the brand new concert hall is designed with optimized sightlines in mind, resulting in a more unified and intimate relationship between audience and performer. Designed by Diamond Schmitt Architects in collaboration with master acoustician Paul Scarbrough of Akustiks, the hall's state-of-the-art flexibility accommodates choral performances, recitals, semi-staged opera, dance, film premieres, amplified pop and rock concerts, and more. The sculpted, natural design—with textures reminiscent of sound waves—fosters a warm setting within the space paired with firefly light fixtures that create a luminous focal point above­ the orchestra.

Exterior of the new David Geffen Hall from Josie Robertson Plaza, in front of the stunning Revson Fountain.

An intimate and welcoming new concert hall, home to the New York Philharmonic. The curvilinear design creates a unified hall with optimized sightlines and the acoustic benefits of a shoebox theater.

The design’s state-of-the-art flexibility easily accommodates choral performances, recitals, semi-staged opera, dance, film premieres, amplified pop and rock concerts, and more.

The new Welcome Center at the nexus of Broadway and Columbus will be much more than just a box office; it will be the entry point to access the Lincoln Center campus at-large.

The Grand Promenade will be in many ways the heart of the public space at David Geffen Hall, its flexibility and openness aimed at enabling a diverse array of activations, from interactive family events to amplified concerts and fashion shows.

The Sidewalk Studio will be an altogether new space for creative music and smaller performances, talks, educational and social activities, independently accessible from a separate entrance on Columbus, as well as via the main lobby.